Медики заявили, що сир може стати причиною раку

17,6 т.
Медики заявили, що сир може стати причиною раку

Медики заявили, що регулярне вживання сиру може стати причиною раку сечового міхура.

Дослідники з'ясували, що оливкова олія здатна, навпаки, скоротити ризик онкозахворювання, - повідомляє Newsyou.info.

Читайте: Як попередити рак: названо п'ять основних правил

Ризик захворювання підвищувався на 50% у тих, хто з'їдав більше 53 г. сиру в день. Вчені вивчили, яким чином дієтичні жири впливають на шанси людини захворіти на рак сечового міхура. У Великобританії від цього захворювання щорічно помирають 10 тисяч людей. Крім того, курці в 4 рази частіше піддаються цієї хвороби, ніж ті, хто не палить.

Відео дня

Інші фактори ризику включають вплив шкідливих хімічних речовин на робочому місці і повторювані інфекції сечового міхура.

Читайте: Що краще з'їсти на сніданок і як обрати тренування для себе: поради тренерів

Вчені вивчили переваги в їжі 200 жертв раку сечового міхура і порівняли їх із даними 386 добровольців, які не страждають від раку. Результати дослідження показали, що сир не чинив негативного впливу, якщо його кількість не перевищувала 53 грамів на день. Дослідники наголосили, що кількість учасників в експерименті може бути занадто малою, щоб стверджувати, що сир становить серйозну загрозу для здоров'я. Інші продукти, такі як риба, курка, яйця і маргарин, як виявилося, практично ніякого зв'язку із захворюванням не мали.

Читайте: 5 перших симптомів розвитку раку в підлітків

Можливо, це пояснює, чому люди на Заході частіше страждають на рак сечового міхура. Ризик захворювання знижується в середземноморських країнах, де раціон харчування людей багатий на оливкове масло і рослинну їжу. Тим не менш, вчені стверджують, що результати проведеного експерименту повинні бути підтверджені подальшими дослідженнями.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені заявили, що сухофрукти допоможуть "побороти" рак печінки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки