Медики розкрили головну причину виникнення раку

60,2 т.
Медики розкрили головну причину виникнення раку

Медики з Університету Стоуні Брук в США розкрили головну причину виникнення раку: онкозахворювання пов'язані з нездоровим способом життя і факторами навколишнього середовища, а не з генетичними причинами.

На їхню думку, такі фактори, як неправильний раціон харчування, надлишок сонячного світла, куріння і хвороби відіграють набагато більшу роль у виникненні онкологічних недуг, аніж ДНК, повідомляє Rg.ru.

До 90 відсотків випадків раку можна було б запобігти, якби ці фактори вдалося виключити зі свого життя.

Читайте: Хвора на рак грудей відмовилася від лікування заради вагітності та народила здорову дівчинку

Відео дня

"Здорові звички, такі, як відмова від куріння, збереження нормальної ваги, слідування правильному раціону харчування, обмеження споживання алкоголю, не гарантують того, що ви не захворієте на рак. Але вони дійсно значно знижують ризик розвитку захворювання", - зазначає Емма Сміт з Британського благодійного фонду досліджень раку (Cancer Research UK).

Втім, вчені розходяться в думці з приводу причин розвитку злоякісних пухлин. Так, раніше вийшло дослідження, яке підтверджувало, що більшість випадків раку викликається помилками в ДНК, які генеруються випадковим чином у міру того, як старіє організм і відбувається поділ його клітин. Виходить, що виникнення раку це, швидше, результат невезіння, а не поганого способу життя.

Читайте: Щоденне чаювання може запобігти раку

Проте в новому дослідженні вчені дійшли протилежного висновку, вважаючи, що захворюваність на рак занадто висока, щоб її можна було пояснити одними лише мутаціями при клітинному розподілі. Якби причина полягала у випадкових мутаціях, то спостерігалося б набагато менше випадків онкології, ніж зараз.

За словами дослідника Юсуфа Ханнуна (Yusuf Hannun), хоча везіння і грає роль, набагато більш важливими виявляються зовнішні фактори, включаючи харчування, алкоголь, куріння, отримання засмаги, забруднення середовища і так далі. Згідно з твердженнями вчених, приблизно 70-90 відсотків випадків раку пов'язані зі способом життя та факторами навколишнього середовища.

Читайте: Вчені розповіли, що нервовим людям більше щастить у коханні

Як повідомляв "Обозреватель", вчені збентежені: рак виявився "випадковою" хворобою.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки