Україна повинна вивчити британський досвід у скороченні куріння - експерт

3,6 т.
Україна повинна вивчити британський досвід у скороченні куріння - експерт

МОЗ Великобританії визнав електронні сигарети на 95% менш шкідливими, ніж звичайні сигарети. Згідно з дослідженням Міністерства охорони здоров'я Великобританії, 2,6 млн чоловік змогли кинути палити завдяки використанню електронних сигарет.

Курців, які безуспішно намагалися кинути палити, можна заохочувати використовувати електронні сигарети для відмови від куріння. Таким чином, використання продуктів зниженого ризику може допомогти скоротити пов'язану з курінням захворюваність і смертність, говориться в дослідженні. Тим більше, що електронні сигарети залучають вкрай мало некурящих людей для постійного використання, повідомляють "Українськіновини".

Відео дня

Глава Коаліції "За вільну від тютюново диму Україну" Микола Поліщук вважає, що Україна повинна вивчити британський досвід у боротьбі з курінням за допомогою альтернативних продуктів зниженого ризику, незважаючи на різні думки лікарів у світі.

Читайте: Найбезглуздіші міфи про відмову від куріння

"Відносно скорочення куріння за рахунок використання продуктів зниженого ризику, таких як електронні сигарети, то тут немає однакової оцінки в світі. У різних країнах лікарі їх оцінюють по-різному, в Європі їх дозволяють. І як ми бачимо, у Великобританії вони дали позитивний ефект, - говорить Микола Поліщук. - Це може бути предметом для вивчення досвіду англійців і в українських реаліях. Схоже, що це альтернатива для тих, хто все ж може собі дозволити купити електронні сигарети. Я думаю, що цей досвід варто вивчати. ??З медичної точки зору, використання електронних сигарет знижує негативний вплив як на курця, так і на оточуючих його людей ".

Читайте: Якщо кинути немає сил: 10 способів знизити шкоду від куріння

Як повідомлялося раніше, завдяки використанню альтернативних продуктів зниженого ризику спостерігається позитивний ефект у зниженні кількості споживання сигарет, про це неодноразово заявляли науково-дослідні центри й окремі вчені різних країн. Також фахівці впевнені, що гасло "Припинити продаж сигарет" не вирішить суспільну проблему. Тільки 30% курців можуть кинути палити за рахунок сили волі, і без сторонньої допомоги. Решта 2/3 курців потребують альтернативи.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки