Вчені з'ясували, чим загрожує надмірне споживання фруктози

5,6 т.
Вчені з'ясували, чим загрожує надмірне споживання фруктози

Американські вчені з'ясували, що надмірне споживання фруктози веде до швидкого розвитку гіпертензії.

Про це вони оголосили в своїй доповіді на конференції Experimental Biology 2016, повідомляє "Газета.ру" з посиланням на сайт Американського психологічного суспільства.

Раніше передбачалося, що постійно підвищений артеріальний тиск залежить від кількості споживаної солі.

Читайте: Британські медики виявили, що артеріальний тиск може вбити

Під час експериментів над щурами вчені давали тваринам воду з високим вмістом фруктози, так як було відмічено, що саме напої є найпоширенішим джерелом цукру в раціоні дорослої людини. Інша група щурів отримувала чисту питну воду. Харчувалися обидві групи щурів однаково. На другий тиждень експериментів було відмічено підвищений вміст солей в організмі щурів, яким давали підсолоджену воду.

Відео дня

Було встановлено, що фруктоза уповільнює процеси, які виводять з організму надлишки солі. Дослідники прийшли до висновку, що поєднання солей і цукрів в організмі значно підвищує артеріальний тиск і призводить до гіпертензії. Також фруктоза негативно позначається на функції нирок.

Читайте: У чому причина високого тиску: топ-10 несподіваних чинників гіпертонії

Дослідники зазначають, що шкоди організму завдає саме фруктоза, а не інші види цукрів, наприклад глюкоза.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" повідомляв, як знизити високий тиск у домашніх умовах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки