Вчені з'ясували, чим загрожує надмірне споживання фруктози
Американські вчені з'ясували, що надмірне споживання фруктози веде до швидкого розвитку гіпертензії.
Про це вони оголосили в своїй доповіді на конференції Experimental Biology 2016, повідомляє "Газета.ру" з посиланням на сайт Американського психологічного суспільства.
Раніше передбачалося, що постійно підвищений артеріальний тиск залежить від кількості споживаної солі.
Читайте: Британські медики виявили, що артеріальний тиск може вбити
Під час експериментів над щурами вчені давали тваринам воду з високим вмістом фруктози, так як було відмічено, що саме напої є найпоширенішим джерелом цукру в раціоні дорослої людини. Інша група щурів отримувала чисту питну воду. Харчувалися обидві групи щурів однаково. На другий тиждень експериментів було відмічено підвищений вміст солей в організмі щурів, яким давали підсолоджену воду.
Було встановлено, що фруктоза уповільнює процеси, які виводять з організму надлишки солі. Дослідники прийшли до висновку, що поєднання солей і цукрів в організмі значно підвищує артеріальний тиск і призводить до гіпертензії. Також фруктоза негативно позначається на функції нирок.
Читайте: У чому причина високого тиску: топ-10 несподіваних чинників гіпертонії
Дослідники зазначають, що шкоди організму завдає саме фруктоза, а не інші види цукрів, наприклад глюкоза.
Нагадаємо, раніше "Обозреватель" повідомляв, як знизити високий тиск у домашніх умовах.