Медики встановили найкращий вік, щоб народити дитину

10,6 т.
Медики встановили найкращий вік, щоб народити дитину

Вчені визначили взаємозв'язок між віком народження першої дитини і тривалістю життя жінки. Медики заявили, що жінки, що стали матерями у віці від 26 до 30 років, живуть довше в порівнянні з іншими.

У дослідженні взяли участь 322972 жінки з 10 країн світу. Спостереження за їх здоров'ям тривали в середньому 12,9 року, а почалися в той момент, коли жінки перебували у віці 50 років. За час спостережень померли 14383 учасниці, при цьому 5938 смертей сталися через онкологічні захворювання, а за 2404 смерті відповідальні були хвороби серцево-судинної системи, передає Газета.

Дослідники аналізували, як пов'язаний вік народження першої дитини жінки, годування його грудним молоком і ризик передчасної смерті. З'ясувалося, що жінки, які мають дітей, на 20% менше ризикують померти у відносно молодому віці, а найбільш оптимальним часом для народження первістка є вік від 26 до 30 років - це знижувало ризик передчасної смерті ще на 8%. Грудне вигодовування немовляти також чинило позитивний вплив на здоров'я матері та тривалість її життя.

Відео дня

Читайте: Медики пояснили, як виникає небезпечна алергія

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали спосіб точно розрахувати дату пологів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки