Наказано жити: у Франції заборонили лікарям вбивати пацієнтів

3,8 т.
Наказано жити: у Франції заборонили лікарям вбивати пацієнтів

Парламент Франції схвалив законопроект, який дозволяє лікарям зберегти невиліковно хворих пацієнтів на седації до смерті, але, разом з тим, закон забороняє евтаназію.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на відповідний документ уряду країни.

Відтепер у Франції медики зможуть припиняти лікування, що підтримує життєздатність пацієнтів, у тому числі штучне заповнення втрати рідини і харчування. Їм дозволяється використовувати знеболюючі та седативні препарати "навіть, якщо це може призвести до скорочення людського життя".

"Кожна людина повинна мати можливість особисто вирішувати, як прожити останні хвилини", - заявив один з авторів законопроекту Ален Клейс, цитує Assosiated Press.

Відео дня

Читайте: Дебати про евтаназію в ФРН: питання життя і смерті

Наголошується, що раніше британський парламент також відхилив закон про повну евтаназії. У той же час, парламент Німеччини проголосував у листопаді за ухвалення закону, який дозволяє на певних умовах допомагати людям, охочим добровільно піти з життя. Також в 2015 році повну евтаназію на своїй території дозволили Канада і Каліфорнія.

Евтаназія - припинення лікарем життя людини, яка страждає невиліковним захворюванням, задоволення прохання хворого в безболісній або мінімально болісній формі.

Як повідомляв "Обозреватель", 24-річна мешканка Бельгії, яка багато років страждала від депресії і небажання жити, добилася права на евтаназію.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки