Лікарі відкрили, що поганий сон призводить до діабету та інсульту

4,4 т.
Лікарі відкрили, що поганий сон призводить до діабету та інсульту

Вчені з Південної Кореї встановили, що у людей, які сплять менше 6 годин на добу, частіше розвивається метаболічний синдром, що викликає діабет 2 типу, серцево-судинні захворювання та інсульт.

Медики протягом двох років спостерігали за способом життя і здоров'ям учасників цього дослідження. Виявилося, що у тих, хто мало спав ночами (не більше 6 годин), імовірність розвитку метаболічного синдрому була вищою на 41%, ніж у тих, хто спав від 6 до 8 годин, передає Медпортал.

Метаболічний синдром може призвести до появи серйозних хронічних захворювань, таких як діабет або навіть стати причиною інсульту, зазначають автори дослідження.

Відео дня

Читайте: Спіть спокійно: вчені назвали причини нічних кошмарів

Для того, щоб знизити ймовірність появи діабету та інших небезпечних захворювань, фахівці рекомендують більше відпочивати. Для збереження здоров'я вони пропонують, наприклад, відмовитися від перегляду телевізора або серфінгу в інтернеті на користь нічного сну. Також не варто забувати про фізичну активність і правильне харчування.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики встановили, що аспірин допомагає побороти рак.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки