Медики розповіли, що допоможе вижити при зупинці серця

14,8 т.
Медики розповіли, що допоможе вижити при зупинці серця

Канадські вчені заявили, що люди, які живуть на нижніх поверхах, мають більше шансів вижити, ніж ті хворі, чиї квартири знаходяться на останніх поверхах висотних будівель.

Дослідники з'ясували, що серед тих, хто жив нижче третього поверху, виживаність була майже в два рази більшою, ніж серед тих, чиї квартири розташовувалися вище (виживаність склала 4,2% і 2,6% відповідно), - пише "Медпортал".

Цей показник виявився ще нижчим серед тих, хто жив вище 16 поверху - менше 1%. І, нарешті, дослідники зазначають, що лікарям не вдалося врятувати нікого з тих, чиї квартири були розташовані на 25 поверсі і вище.

Відео дня

Читайте: Вчені назвали небезпечні домашні речі, що викликають рак

Це пов'язано з тим, що для того, щоб дістатися до квартир, розташованих на останніх поверхах, медики витрачали більше часу - їм було потрібно відкрити більше дверей, скористатися ліфтом і здійснити інші дії. Для того ж, щоб надати допомогу пацієнту із зупинкою серця, цінна кожна хвилина, - зазначають медики.

Як повідомляв "Обозреватель", медики з'ясували причини раптової зупинки серця.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки