Вчені назвали продукт, що знижує ризик діабету і захворювань серця

17,9 т.
Вчені назвали продукт, що знижує ризик діабету і захворювань серця

Вчені з Великобританії і Люксембурга провели нове дослідження, в результаті якого дійшли висновку, що щоденне споживання невеликої кількості шоколаду знижує ризик діабету і захворювань серця.

Про це йдеться в статті, опублікованій у журналі British Journal of Nutrition, передає RG.

Зазначається, що під час дослідження фахівці проаналізували дані 1153 осіб у віці 18-69 років. Учених цікавило, як споживання шоколаду впливає на інсулінорезистентність, що підвищує ризик діабету 2-го типу і захворювань серця. Також вони оцінювали вплив шоколаду на рівень вироблення ферментів печінки, показника функції печінки.

Читайте: Здорове харчування: топ-10 корисних консервованих продуктів

Приблизно 81 відсоток учасникіли споживав шоколад, в середньому 24,8 г у день. У порівнянні з тими, хто їв шоколад не регулярно, любителі цієї солодощі володіли зниженою інсулинорезистентністю і підвищеним рівнем ферментів печінки.

Чим вище був рівень споживання шоколаду, тим більш вираженим був цей зв'язок. Результати залишалися незмінними навіть після врахування таких факторів, як вік, стать, освіта, спосіб життя і харчування.

Як припустили вчені, можливо, посилює вплив шоколаду на зниження кардіометаболічного ризику, пов'язаного з розвитком діабету, захворювань серця та інсульту, споживання чаю і кави, багатих поліфенолами.

Дані також показали, що учасники, які їли шоколад, фізично були активніше, молодше і володіли вищим рівнем освіти в порівнянні з тими, хто не вживав цей продукт.

Читайте: Детоксикація: дієтолог назвала продукти, які очищають організм

Варто додати, що найкориснішим вважається темний шоколад, в якому високий вміст какао. Це означає, що в ньому багато антиоксидантів, які захищають клітини від ушкоджень.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені назвали продукт, що забезпечує потужний захист від раку.