Вчені розповіли, які хвороби можна вилікувати пивом

22,5 т.
Вчені розповіли, які хвороби можна вилікувати пивом

Вчені Рамон Еструх і Роза Лауела з Університету Барселони розповіли, які хвороби можна вилікувати пивом. Півлітра хмільного напою в день може знизити ризик діабету і високого кров'яного тиску. А еще регулярне вживання пива, як би це дивно не звучало, може навіть допомогти людині в боротьбі із зайвою вагою.

Експерти підкреслили, що перевищення цієї дози обертається на шкоду, повідомляє Ua.news.

Читайте: Чудодійна сила: страви з кропивою зцілюють весь організм

Медики спостерігали за 1249 чоловіками і жінками старше 57 років у рамках дослідження під назвою "Пиво, середземноморська дієта і серцево-судинні захворювання". З'ясувалося, що люди, які регулярно вживали помірні дози пива, не тільки не набирали зайвої ваги, але в деяких випадках навіть скидали її.

Відео дня

За підсумками експерименту, на здоров'я хмільний напій впливає так само корисно, як і вино (звичайно, в помірних дозах).

Читайте: Вчені заявили, що чоловіки молодіють від пива

Пиво містить фолієву кислоту, вітаміни, залізо і кальцій, які, за словами авторів дослідження, забезпечують захисний ефект серцево-судинній системі. Крім того, в пиві відносно невисокий вміст алкоголю в порівнянні з іншими міцними напоями.

Дослідження показало, що люди, які вживають по півлітра пива на день, рідше страждали від діабету і гіпертонії. В цілому у них спостерігалося більш низький вміст жиру в тілі.

Читайте: Хліб, пиво і соєвий соус змінили мікрофлору людини

Проте всі корисні властивості пива втрачаються, якщо доза в півлітра в день збільшується. У цьому випадку люди і набирають зайву вагу, і частіше страждають від діабету, і звертаються до лікаря з хворобами серця.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені довели, що пиво покращує якість сексу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки