Слідкуйте за раціоном: лікар назвала наслідки літніх набряків тіла

11,5 т.
набряк

У літній сезон проблема набряклості знайома багатьом. Однак, якщо ця проблема систематична, то вона може говорити про хронічні захворювання.

Про це виданню ГолосUA розповіла косметолог Тетяна Швидка.

На думку експерта, постійна набряклість говорить про проблеми зі здоров'ям, зокрема вона може сигналізувати про серцеву недостатність. І найпростіше та важливе, чим ви можете допомогти своєму організму (крім консультації з фахівцем і лікування), це стежити за своїм раціоном харчування.

"Головна рекомендація - стежити за своїм раціоном. Перш за все, звести до мінімуму все солоне і копчене. Така їжа затримує рідину в тканинах і результат швидко стає помітний зовні. А при затримці рідини, в організмі застоюється і кров, що створює додаткове навантаження на серце", - коментує лікар.

Відео дня

Також вона зазначила, що якщо проблема в постійному набряку повік, то мова може йти про здоров'я нирок.

"Втім, найчастіше повіки можуть злегка затекти при недосипі або втомі. Як правило, такі набряки проявляються до ранку", - говорить експерт.

Якщо ж людина стикається з набряком ніг, то тут, швидше за все, потрібно підібрати більш зручне взуття. Однак, якщо це не вирішило проблему, поспішіть до лікаря. Як стверджує експерт, такі набряки можуть бути симптомом серйозних проблем зі здоров'ям.

"Справа в тому, що набряклість характерна для периферичної венозної недостатності. Простіше кажучи, це порушення в системі венозних клапанів, при якому виникає застій крові, а частина плазми, тобто її рідкої складової, проникає в тканини. У будь-якому випадку, є сенс звернутися до лікаря", - підводить підсумок фахівець.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, який вид спорту може захистити від раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки