Вчених здивували відмінності між чоловічим і жіночим мозком

15,5 т.
Вчених здивували відмінності між чоловічим і жіночим мозком

Ізраїльські вчені вивчили мозок чоловіків і жінок і не знайшли істотних відмінностей між статями. Дослідники провели аналіз магнітно-резонансних томограм мозку близько 1400 осіб, розділивши їх на чотири масиви даних.

Вчені визначили ділянки мозку, які найбільше відрізнялися в залежності від статі досліджуваних, і з'ясували, скільки характерних "чоловічих" і "жіночих" ділянок присутні у кожному об'єкті досліджень, - пише "Лента".

Виявилося, що, залежно від масиву даних, від 23 до 53 відсотків зразків володіли як мінімум одною "чоловічою" і одною "жіночою" ділянкою. Число повністю "жіночого" або "чоловічого" вмісту черепної коробки коливалося від нуля до восьми відсотків. Учені зробили висновок, що мозок людини являє собою мозаїку рис обох статей і набору проміжних загальних властивостей, що говорить про принципову неможливість визначити чисто "чоловічий" або "жіночий" мозок.

Відео дня

Читайте: Вчені визначили, де в офісі найкраще місце для роботи

Міркування про вкоріненість статевих відмінностей на рівні мозкової діяльності є загальним місцем сучасної психології. Наприклад, саме ними нерідко пояснюють контраст між "жіночою емоційністю" і "чоловічою розсудливістю", ігноруючи факти про конструювання цих стереотипів самим суспільством.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що визначені головні сексисти серед чоловіків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки