З'явився новий вірус, що вбиває печінку при переливанні крові

14,4 т.
З'явився новий вірус, що вбиває печінку при переливанні крові

Американські вчені виявили новий вірус, який може призвести до невідворотних пошкодження печінки. Вірус схожий на гепатит, але, на відміну від останнього, не є патогенним.

Новий вірус назвали "людський hepegivirus-1" (HHpgV-1) і він може передаватися при переливанні крові, - інформує Naked Science.

За словами вчених, він трохи схожий на вірус гепатиту, який може спричинити невідворотні пошкодження печінки, а також виглядає як pegivirus, який, на відміну від гепатиту, не є патогенним і швидко гине. Крім того, за спостереженням медиків, pegivirus приносить деяку користь: він підвищує опірність у хворих на ВІЛ при спільній інфікованості обома вірусами.

Відео дня

Читайте: У США вперше спостерігали подвійне "непорочне зачаття"

"Це перший вірус, описаний останнім часом, який пов'язаний із переливанням крові. Ми точно не знаємо, чи є він однією з основних причин гепатиту", - розповів експерт з інфекційних захворювань, лікар Ян Ліпкін, який очолював команду дослідників у Колумбійському університеті.

Проте вчені стверджують, що поки турбуватися нема причин. Вірус не смертельно небезпечний. "Я не дуже турбуюся про цей вірус, - сказав Ян Ліпкін. - Це не атипова пневмонія. Це не MERS. Це не ВІЛ".

Читайте: Вчені знайшли перше в історії тварину, що ходила на чотирьох ногах

Зазначимо, що найчастішим вірусним інфекційним ускладненням переливання крові як і раніше залишається гепатит В і С. Інфекція ВІЛ досить - рідкісне явище, але досі вона є головним занепокоєнням лікарів.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що американські лікарі на людях випробують "еліксир молодості".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки