Руйнує здоров'я і повільно вбиває: в Україні заборонили небезпечний мінерал

46,2 т.
Руйнує здоров'я і повільно вбиває: в Україні заборонили небезпечний мінерал

МОЗ України розробили і затвердили нові санітарні норми і правила, які забороняють виробництво і використання азбесту незалежно від його виду та азбестовмісних виробів і матеріалів у технологічних процесах і при проведенні будівельно-монтажних робіт.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Прогресивні країни вже давно відмовилися від азбесту. Ще в 2005 році всі 25 країн ЄС ввели повну заборону на його використання. У 2013 році 67 країн заборонили азбест. Але найбільшими виробниками азбесту залишаються Росія, Казахстан і Китай. І постачають його в Україну. Серед кого хочемо бути ми? Здоров'я людини - найвища цінність. Право кожної людини жити в умовах, які не шкодять його здоров'ю. Азбест руйнує здоров'я і повільно вбиває день за днем. Тому, МОЗ України затвердило Державні санітарні норми і правила "Про безпеку і захист працівників від шкідливого впливу азбесту та матеріалів і виробів, що містять азбест". Цей документ забороняє виробництво і використання азбесту незалежно від його виду та азбестовмісних виробів і матеріалів у технологічних процесах і при проведенні будівельно-монтажних робіт" - зазначила міністр.

Відео дня

Також Уляна вказала, що галузь готова до переходу на виробництво без використання небезпечного мінералу. За словами міністра українські виробники вже готові перейти до екологічно чистого виробництва шиферу без використання хризотилового азбесту.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", МОЗ назвав головну причину спалаху кору в Україні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки