"Чим бридкіший – тим краще": названо найбільш корисний шоколад
Коли говорять про "корисний шоколад", то мають на увазі виключно чорний шоколад з вмістом какао від 85% і вище.
"Навіть 75% – вже на грані. Хіба що ви дуже худенька, займаєтеся в спортзалі і маєте силу волі", – розповіла в ефірі ObozTV лікар-дієтолог Оксана Скіталінська.
Спеціаліст пояснила, що саме в какао-бобах містяться корисні для здоров'я речовини і мікроелементи. Крім того, чим менше какао в шоколаді – тим більше в ньому цукру.
"Хороший шоколад має бути таким: ти його в рот, а він беее. Склеює, гіркий, неприємний. Ось чим бридкіший шоколад – тим він корисніший", – навела вона приклад.
Читайте: Звідки взявся шоколад: учені розкрили ''таємницю століття''
Дієтолог порадила обирати шоколад без начинок з максимальним вмістом какао.
"Є шоколадні плитки, які взагалі не є шоколадом. Вони тверді, в руках не плавляться. Як пластмаса. На них не можна навіть дивитися", – наголосила Скіталінська.
"Є білий шоколад – там взагалі немає шоколаду, це просто назва. Ні міліграма какао. Потім йде молочний шоколад. У ньому вміст какао дуже незначний. А вже все, що починається від 85% і вище – ось це вже шоколад", – додала вона.
За словами Скіталінської, найкращий шоколад – з вмістом какао-бобів 90% і 100%.
Читайте: Дієтолог назвала головні помилки, які заважають схуднути
Лікар звернула увагу, що швидкому набору зайвої ваги сприяє саме солодкий, молочний шоколад. Але і чорного не можна їсти багато.
"Якщо ви людина з нормальною вагою, то можете з'їсти один-два квадратика 85% шоколаду. Ну, максимум три – якщо ви багато займаєтеся спортом", – пояснила вона. Разова норма, таким чином, становить приблизно не більше 20 грамів.
Як писав OBOZREVATEL, боби какао містять речовини флавоноїди, які нормалізують тиск і стимулюють кровопостачання внутрішніх органів. Останні дослідження показали, що какао знижує підвищений кров'яний тиск і зменшує ризик виникнення інсульту.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.