Медики назвали продукти, які небезпечно їсти натщесерце

26,6 т.
Медики назвали продукти, які небезпечно їсти натщесерце

Багато хто починає свій день з йогурту, кави та апельсинового фрешу, не підозрюючи, що всі перераховані продукти категорично не можна вживати натщесерце.

Що ще краще прибрати з ранкового меню, розповіли експерти, яких цитує Healthy Style.

Швидкі сніданки - пластівці, розчинні каші

Незважаючи на те, що подібні продукти рекламуються як ідеальна їжа для початку дня, краще замінити їх більш натуральними і корисними речами. Пластівці і швидкорозчинні каші, маючи багате джерело вуглеводів, різко підвищують рівень цукру в крові, який потім також швидко падає, викликаючи сильний голод. У підсумку почуття ситості з'являється ненадовго, і вже через пару годин ви знову захочете перекусити.

Кава

Чашка свіжої кави вранці - романтична, але, на жаль, шкідлива звичка. Якщо ви вирішили побалувати себе цим напоєм на початку дня, не забудьте попередньо добре підкріпитися. Справа в тому, що кофеїн сприяє виробленню шлункового соку, який у відсутності їжі починає роз'їдати слизову шлунка і провокувати виникнення гастриту.

До слова, додане в каву молоко може і зовсім погіршити всю ситуацію. В'язкі речовини, що містяться у напої, з'єднуються з білками молока та утворюють сполуки, які в наслідок осядуть каменями в нирках.

Спеції

Пекучі спеції та інші гострі продукти впливають на шлунок так само, як і кава, провокуючи надмірне вироблення шлункового соку і сприяючи розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту.

Продукти, що містять цукор

Не думайте, що шоколадка або цукрова булочка піднімуть вам вранці настрій. Вони швидше, навпаки, зіпсують його і навіть весняний і сонячний день перетворять на сумний. Виявляється, потрапляючи в порожній шлунок, цукор дратує підшлункову залозу, яка миттєво починає виробляти інсулін. Як наслідок, відбувається різке падіння рівня цукру в крові, через що ми можемо відчувати смуток, втому та роздратування.

Холодні і газовані напої

Холодні і газовані напої викликають роздратування все тієї ж слизової, а так само звужують судини шлунка, погіршуючи місцевий кровообіг, що ускладнює перетравлення їжі. Тому якщо ви прокинулися вранці з дикою жадобою, вгамуєте її простий кип'яченою водою кімнатної температури.

Цитрусові

Кінематографічний сніданок з апельсиновим фрешем, на жаль, не найкраща справа. Причина знову в тій же слизовій шлунка. Апельсини, грейпфрут, мандарини, як будь-які цитрусові містять велику кількість кислоти, яка потрапляючи в порожній шлунок викликають печію, а також збільшує можливість розвитку гастриту, виразки та інших проблем пов'язаних з травною системою.

Груші

Цей фрукт дуже важкий для сонного організму - в грушах міститься багато грубої клітковини і важких волокон, які можуть травмувати слизові органи травлення і уповільнити моторику шлунку і кишечника, що не кращим чином позначиться на травленні їжі.

Банани

Високий вміст магнію і кальцію в бананах може вплинути на роботу серцево-судинної системи, а також сильно порушити кальцієво-магнієвий баланс, який дуже важливий для профілактики розвитку артеріальної гіпертонії і депресивних станів.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", деякі поєднання продуктів хоч і виглядають класичними, насправді погано засвоюються у парі.