Вчені назвали алкоголь, який рятує від раку
Речовина ресвератрол, що міститься в шкірці винограду і червоному вині, може запобігти розвитку раку.
До такого висновку прийшли дослідники Ракового центру Університету Колорадо, передає УНН. На думку одного з авторів Роберта Склафані, алкоголь пошкоджує ракові клітини, а ресвератрол їх вбиває.
"Ресвератрол вибирає найбільш пошкоджені клітини - ті, що з найбільшим ступенем ймовірності викличуть рак, - а потім вбиває їх. Таким чином, він зменшує ступінь можливості захворіти на рак", - зазначив учений.
Читайте: Є у кожної дитини: вчені назвали популярний предмет, що викликає рак
Крім червоного вина і шкірки винограду, речовина також міститься в журавлині, малині та арахісі
Як повідомлявOBOZREVATEL, раніше вчені розповіли, що пасивне куріння може не тільки викликати рак, але й значно збільшує ризик викиднів у вагітних жінок.