Запобігають раку і уповільнюють старіння: вчені назвали користь популярних продуктів
Речовина гідрохінон, яка міститься в шоколаді, чаї, каві та вині в поєднанні з цинком уповільнює процеси старіння в людському організмі і запобігає окислювальному стресу.
До такого висновку прийшли дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга в Німеччині, пише Phys.org. Повідомляється, що цинк вступає в хімічний зв'язок з гідрохіноном і знешкоджує стимулюючі старіння супероксиди.
"Вважається, що супероксиди грають певну роль в процесі старіння і низці захворювань, таких як запалення, рак або нейродегенеративні хвороби", ‒ пояснили вчені.
Читайте: Уповільнює старіння шкіри: з'ясувалася користь популярного осіннього фрукта
Водночас наголошується, що самі по собі гідрохінони не здатні зруйнувати шкідливі сполуки. Це можливо тільки за сприяння цинку. Як відомо, серед продуктів з високим вмістом цинку ‒ арахіс, яловичина, квасоля та курячі яйця.
Як писав OBOZREVATEL, вчені назвали ефективний спосіб зменшення ризику передчасної смерті, продовження життя і здорового старіння.