Небезпечна отрута: яке морозиво можна їсти в Україні
Погана упаковка і неналежне зберігання може перетворити морозиво на небезпечну отруту. Експерти радять не гнатися за дешевизною морозива.
В Україні цей продукт за державними стандартами розділений на 3 види: 4733 - морозиво з молочними жирами, 4734 - плодово-ягідне морозиво і 4735 - морозиво, що містить рослинні жири, передають "Факти".
Корисним вважається 4733, де присутні рослинні жири, тільки молочні. Зазвичай це морозиво зберігається 10-12 місяців, але сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких - 2 роки.
Читайте: Морозиво в Україні небезпечне: як обдурюють покупців
При цьому наголошується: чим довше зберігається морозиво, тим менше гарантій, що воно не зіпсувалося і не містить шкідливих бактерій.
Ще один небезпечний момент - погана упаковка. Неналежне зберігання може перетворити десерт на справжню отруту.
"Вода, яка стоїть із залишками морозива, однозначно є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів, потрапляючи туди просто з повітря", - зазначають фахівці.
Експерти радять не купувати дешеве морозиво, оскільки воно гарантовано з великим вмістом пальмової олії замість натурального молока.
Плюс - у дешевому морозиві і дешеві, хімічні домішки, ароматизатори, барвники, стабілізатори смаку.
Читайте: "На той світ підеш": експерт розповів про небезпеку морозива влітку
Високої якості морозиво - пломбір і вершкове. Гірше - це так зване морозиво з комбінованим складом сировини, там може бути пальмова, кокосова олія, інші замінники.
Як повідомляв OBOZREVATEL, за словами експертів, більшість точок з продажу вуличної їжі в Україні працює нелегально. З настанням літнього періоду такі торгові точки перетворюються на розсадники небезпечних хвороб.