Небезпечно для здоров'я! Названо топ-8 продуктів-"убивць"

21,6 т.
Небезпечно для здоров'я! Названо топ-8 продуктів-''убивць''

Вчені назвали вісім звичайних продуктів, які можуть серйозно нашкодити здоров'ю. У список потрапили "нешкідливі" морква, капуста, а також вода.

Тунець

Споживання занадто великої кількості сирого тунця може привести до збільшення рівня ртуті в організмі. Визначити рівень вмісту ртуті в сирому тунці без спеціального обладнання неможливо. Довгострокове отруєння ртуттю може впливати на функцію пам'яті і погіршити процес навчання. Важкі випадки можуть привести до проблем із нирками і летального результату.

Капуста

Споживання брюссельської капусти в поєднанні з антикоагулянтами для нормальної роботи міокарда може погано вплинути на організм. Як і більшість хрестоцвітних овочів, брюссельська капуста містить велику кількість вітаміну К, який сприяє згортанню крові. У результаті такого поєднання (антикоагулянти і вітамін К) можна опинитися в критичному стані.

Вода

Дієтологи регулярно закликають нас пити більше води. Достатнє її споживання (близько 2-2,5 літра в день), але води може бути і занадто багато. Водна інтоксикація виникає, коли людина п'є стільки води, що вона розбавляє концентрацію натрію в крові, створюючи дисбаланс електроліту. Це порушення, більше відоме як гіпонатріємія, в основному становить небезпеку для професійних спортсменів.

Морква

Споживання занадто великої кількості моркви може привести до надлишку в організмі молекул бета-каротину - форми вітаміну А. Каротинемія, захворювання, викликане надлишком каротиноїдів у плазмі, характеризується жовтим або помаранчевим відтінком шкіри. Експерти стверджують, що в групі ризику знаходяться люди, які споживають близько чашки нарізаної моркви кожен день протягом декількох місяців.

Читайте: Головні продукти-провокатори алергії

Соєвий соус

Велика кількість вживання соєвого соусу може спровокувати гіпернатриємію - стан, при якому концентрація натрію в плазмі сильно перевищує норму.

Мигдаль

У складі сирого гіркого мигдалю відзначається зміст отруйної синильної кислоти, яка може завдати шкоди організму. Однак із такого мигдалю роблять масло або їдять його в помірній кількості, попередньо підсмаживши. Зловживання мигдалем може викликати запаморочення, а також легке наркотичне сп'яніння.

Арахіс і арахісове масло

Однією з найбільш поширених алергій є алергія на арахіс. Анафілаксія - найважча реакція, яка може привести до сильного звуження дихальних шляхів, шоку і навіть втрати свідомості.

Мускатний горіх

Мускатний горіх містить природне з'єднання, миристицин, яке має галюциногенний ефект (при достатніх дозах), схожий з ефектом від ЛСД. У чистому вигляді миристицин - речовина токсична, тому навіть п'ять грамів одноразового споживання такої спеції можуть нашкодити організму.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені назвали продукти, що знижують стрес.