Рак у жінок: вчені назвали найнебезпечніший вік

17,6 т.
Рак у жінок: вчені назвали найнебезпечніший вік

Завдяки новим дослідженням в області виявлення раку молочної залози і яєчників вчені змогли більш точно визначити, в якому віці жінкам необхідно починати щорічне обстеження.

Результати дослідження опублікував журнал Американської медичної асоціації (JAMA).

Повідомляється, що з початку життя і до 80 років абсолютний ризик виникнення раку молочної залози мають 72% жінок, у яких виявлено ген BRCA1, і 69% жінок з мутацією BRCA2.

Читайте: Що робити при підозрі на рак: шість порад

Втім, ризик захворювання у жінок з першим геном значно вищий в період з 30 до 40 років. Для жінок з мутацією BRCA2 найбільш небезпечний вік настає з 40 до 50 років.

Відео дня

Ризик захворювання на рак яєчників збільшується на 44% для тих, хто має першу мутацію, і на 17% для власниць другої мутації. При цьому вчені уточнили, що на ризик розвитку пухлин істотно впливає історія хвороб членів сім'ї жінки.

Відзначається, що за даними вчених, приблизно кожна 400-я жінка має мутації генів BRCA.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені довели ефективність нових ліків від раку .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки