Є в кожному домі: названо популярний продукт, який рятує від раку
Вживання томатів знижує ризик розвитку раку печінки, а також її запалення і розвитку жирової хвороби.
До такого висновку прийшли вчені Університету Тафтса зі США, передає MedicalXpress. Показовий експеримент провели на мишах. Виявилося, вся справа в каротиноїдному пігменті лікопіні.
Під час дослідження в організм недавно народилися мишей вводили канцероген, що сприяє формуванню злоякісних пухлин у печінці. Після цього гризунів годували їжею з високим вмістом жирів. При цьому одна з груп тварин отримувала додатково томатний порошок.
Читайте: "Не різали, встав на ноги": в Україні вперше успішно лікували рак по-новому
Лікопін збільшував кількість і різноманітність корисної мікрофлори. Це запобігало надмірному зростанню деяких бактерій. У зв'язку з цим знижувалася ймовірність жирової хвороби печінки і раку.
Причому вчені прийшли до висновку, що томатний порошок набагато ефективніше, ніж лікопін окремо. Все через наявність у томатах інших корисних сполук, включаючи вітамін Е, вітамін С, фолати, мінерали, фенольні сполуки і харчові волокна.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше українські лікарі заявили про прорив у боротьбі з раком 4-ї стадії.