Названі продукти, які провокують рак
Рак в останні роки все частіше з'являється на слуху, і є однією з найактуальніших проблем сучасної медицини. До найбільш поширених причин розвитку захворювання лікарі все частіше відносять неправильне харчування.
Лікарі склали список продуктів, які можуть спровокувати онкологію, передає Telegramm-канал "Анатомичка. І виключення їх зі свого раціону допоможе попередити захворювання.
Читайте: Який популярний в Україні препарат викликає рак
Отже, до списку небезпечних продуктів зарахували:
Напівфабрикати та інші продукти, які містять барвник E-125 (колір маку SX), регулятори кислоти E-510 (хлорид амонію), E-513 (сірчана кислота), E-527 (амонію гідроксид), консервант бензонат натрію E-211; Е-621 (глутамат натрію);
Алкоголь;
Цукор (особливо білий рафінований);
Копчені м'ясні та рибні вироби - вони містять бензопірен;
Фаст-фуд, особливо картопля фрі;
Сіль - у великій кількості вона є канцерогеном;
Дріжджовий хліб (створює сприятливе середовище для грибків і розвитку патологій);
Кава в надлишку (понад чотирьох чашок в день);
Продукти ГМО і гормони росту (їх широко використовують в птахівництві і в скотарстві).
Читайте: Дитячу присипку назвали однією з причин раку легенів
Також медики перерахували продукти, які допомагають захиститися від раку. До них відносяться:
Хрестоцвіті овочі;
Куркума;
Гриби;
Зелений чай;
Оливкова олія;
Томати;
Чорний шоколад;
Ягоди;
Сливи і абрикоси;
Часник і цибуля.
Раннє MEDOBOZ розповідав, яку загрозу здоров'ю несуть цукерки і масло.