Названо набір продуктів, що захищає від раку

19,2 т.
Названо набір продуктів, що захищає від раку

Правильно підібраний раціон може істотно знизити ризик розвитку раку легень.

Такого висновку дійшли вчені з Медичного центру Університету Вандербільта (США), пише "Медікфорум".

Зазначається, що вони проаналізували дані 1,4 млн дорослих осіб. Їхні анкети поділили на кілька груп. З'ясувалося, що ті, хто вживав велику кількість продуктів, багатих на клітковину, а також натуральні йогурти, рідше страждали від онкологічних захворювань органів дихання.

Читайте: Сотні тисяч недостачі: з'явилися підсумки перевірки в Інституті раку, який оскандалився

У них ризик розвитку раку легень знижувався на 33% проти тих, хто не мав у раціоні йогуртів і клітковини.

"Захисний ефект може бути пов'язаний із наявністю у цих продуктах пребіотиків. Ці речовини не засвоюються організмом, проте ефективно стимулюють ріст корисної мікрофлори в кишечнику", – пояснили вчені.

Як повідомляв OBOZREVATEL, медики довели, що вживання низки продуктів може захистити організм від можливості розвитку раку.