Онкологи назвали продукти, про які потрібно забути

127,6 т.
Онкологи назвали продукти, про які потрібно забути

Лікарі-онкологи назвали продукти, які варто обходити стороною, щоб мінімізувати ризики захворіти на рак.

Як повідомляє Ruonc, рак - це складна група захворювань, яка обумовлена безліччю причин. Відомо, що часто факторами, що сприяють розвитку хвороби, є генетика, куріння, опромінення, неправильне харчування, ожиріння та інші причини.

Вчені назвали найбільш канцерогенні продукти, які краще обходити стороною.

Рафінований цукор і цукрозамінники

Рафінований цукор не тільки здатний підвищити рівень інсуліну, навантаживши тим самим наш організм, але і є відмінним середовищем для підживлення ракових клітин.

Такого висновку дішов Отто Варбург в 1931 році, коли заявив: пухлини харчуються цукрами.

Намагайтеся виключити штучні підсолоджувачі і цукор зі свого раціону. Замініть його на мед, кленовий сироп, пальмовий цукор або стевію.

Читайте: "Рятувальний круг" на животі може стати причиною раку

Перероблене м'ясо

Маються на увазі м'ясні продукти, зроблені на фабриці: бекон, ковбаси і сосиски. За результатами дослідження Гавайського університету, подібні продукти збільшують шанс розвитку раку підшлункової залози на 67%.

Штучно вирощена риба

Сьогодні комерційне рибальство являє собою розведення великої кількості риби в щільних умовах. Вони збільшують шанс зараження риби всілякими бактеріями і вірусами. Тому часто рибу "підживлюють" пестицидами і антибіотиками. Краще зупинити свій вибір на "дикій" рибі, незважаючи на її завищену ціну.

Мариновані і копчені продукти

Часто продукти з маринадом містять нітрати, які використовуються для продовження терміну придатності. На жаль, подібні добавки накопичуються в нашому організмі і можуть призвести до клітинних руйнувань.

Крім того, часто пакети, в яких упаковані продукти, містять перфтороктанову кислоту, яка здатна збільшити ризик розвитку раку молочних залоз, нирок, легенів, крові і товстої кишки.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", дослідники з канадського університету Макмастера в Канаді вважають, що якщо з'їдати чотири порції певних фруктів і овочів в день, то можна значно знизити ризик передчасної смерті .