Вчені назвали простий спосіб знизити ризик розвитку раку
Свіжий звіт від Американського інституту по дослідженню раку (AICR) і Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF) стверджує, що ризик розвитку раку товстої кишки можна запобігти.
Як пише Medscape Medical News, для цього необхідно щодня нарощувати фізичну активність і вживати в їжу цільнозернові продукти. Навпаки, споживання червоного і обробленого м'яса, як два або більше алкогольних напоїв в день збільшує ризик розвитку колоректального раку.
Це перший раз, коли дослідження AICR і WCRF прийшло до такого висновку незалежно один від одного.
Колоректальний рак є одним з найбільш поширених видів раку, однак ця доповідь свідчить про те, що є багато способів, щоб значно знизити ризик розвитку цього захворювання. Результати досліджень дуже точні - дієта і спосіб життя відіграють важливу роль в запобіганні колоректального раку.
Читайте: Лікарі назвали симптоми раку, які можна виявити під час статевого акту
Американський інститут з дослідження раку (AICR) і Всесвітній фонд досліджень раку (WCRF) постійно аналізує профілактику раку і проводять дослідження відсотка виживаності пов'язаними з дієтою, харчуванням, фізичною активністю.
Наприклад, є докази зв'язку між ризиком розвитку раку печінки, ожирінням і споживанням алкоголю. Було також встановлено, що кава допомагає запобігти цьому ризик.
А фізична активність або її відсутність, грає важливу роль в запобіганні раку ендометрія. За оцінками фахівців, 59% випадків раку ендометрія (близько 29500 на рік) можна було б запобігти, якби жінки займалися фізичною активністю протягом 30 хвилин в день.
Серед суттєвих чинників, які знизили ризик розвитку колоректального раку, знаходиться фізична активність, споживання цільного зерна, їжі, багатої на клітковину, добавки кальцію і споживання молочних продуктів.
Крім того, є дані, що свідчать про те, що споживання вітаміну С, риби, полівітамінів і вітаміну D може також зменшити ризик.
На відміну від цього, є вагомі докази того, що вживання червоного м'яса і переробленого м'яса підвищує ризик розвитку колоректального раку.
Крім того, обмежені дані свідчать про те, що низьке споживання овочів і фруктів може збільшити ризик розвитку раку товстої кишки.
Коли справа доходить до раку, то немає ніяких гарантій, але тепер ясно, що є кроки, які можна зробити, щоб знизити ризик колоректального раку та інших видів раку.
Як повідомляв раніше "Обозреватель", виявити рак на ранніх стадіях допоможе спеціальне нове обладнання.