Цукор і ковбаса: названі популярні продукти, що викликають рак
Приблизно у третині випадків рак розвинувся через неправильне харчування, стверджують фахівці. Серед небезпечних продуктів ті, які можна побачити в кожному домі.
Так, стверджують вчені, цукор і штучні цукрозамінники — номер один у списку шкідливих продуктів. Надмірне вживання рафінованого цукру може привести до хронічних захворювань ендокринної, серцево-судинної систем, а також стати причиною ожиріння, передає "РИА Новости".
Цукор небезпечний ще й тому, що сприяє стрімкому зростанню злоякісних новоутворень.
Читайте: Зростання захворювань на рак: лікар назвав причини, чому це не так погано
Крім того, Міжнародне агентство з дослідження раку (МАВР) визнало ковбасу і вироби з переробленого м'яса продуктами з доведеною канцерогенною активністю. Згідно з експертним висновком МАІР, регулярне їх вживання може призвести до розвитку колоректального раку — навіть 50 грамів переробленого м'яса в день підвищують шанси захворіти на онкологію на 18%.
Продукти з високим вмістом жиру сприяють появі агресивних злоякісних пухлин і збільшують швидкість їхнього зростання майже у сто разів, показали експерименти на генно-модифікованих мишах.
На думку французьких і бразильських вчених, рак викликає не якісь певні продукти, а спосіб їх приготування. Причиною виникнення онкології часто стає так звана ультраоброблена їжа — хлібобулочні вироби і снеки, газовані напої, кукурудзяні пластівці з цукром, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти. Така їжа відрізняється високим вмістом цукру, жиру і солі, проте бідна вітамінами і клітковиною.
Як повідомляв OBOZREVATEL, кількість нових випадків захворювання на рак у 2018 році у світі збільшилася до 18 млн. За прогнозами, в 2040 році цей показник може вирости до 30 млн. Різними формами раку хворіє близько мільйона українців, більше 130 тис. нових випадків реєструються щорічно.