Учені розвіяли міф про вплив кави на рак

20,1 т.
Учені розвіяли міф про вплив кави на рак

Схильність до вживання кави не є ні фактором ризику онкологічних захворювань, ні способом захисту від раку.

До такого висновку прийшли вчені Медичного науково-дослідного інституту QIMR Berghofer в Австралії. За їх словами, щоденне вживання кави не знижує ризик розвитку раку або смерті від нього, передає "Лента.ру".

Так, вони проаналізували дані про 46 тисяч людей, яким був діагностований рак, включаючи близько семи тисяч осіб, які померли від хвороби.

Зв'язок між кавою і раком не доведена
Відео дня

Зокрема, розглядалися пухлини молочної залози, яєчників, легенів і передміхурової залози. Було виявлено, що кава не збільшує і не зменшує захворюваність.

При цьому у науковому середовищі є роботи, що показують, що вживання кави знижує ймовірність розвитку колоректального раку, також є дані, що люди з генетичною схильністю до любові до кави частіше страждають від цього типу онкологічного захворювання.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені з'ясували, що так званий синдром такоцубо або "синдром розбитого серця" пов'язаний з розвитком онкології.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки