Учені створили кашу і печиво проти раку
Учені розробили продукти харчування для профілактики гормонозалежних пухлин - батончики мюслі, вівсяне печиво і каша швидкого приготування.
Продукти містять біологічно активні нутрієнти - біойод, селен і лікопін, що виступають у якості антиоксидантів і знижують ризик раку, розповів "Известиям" професор кафедри харчової біотехнології продуктів з рослинної сировини Університету ІТМО Володимир Беспалов.
Відзначається, що склад антиканцерогенних речовин підбирається таким чином, щоб продукт проводив профілактику окремих органів: легенів, молочної або передміхурової залози, товстої кишки, шлунка.
Читайте: "Викликає рак і псує озон": Китай "засікли" на використанні заборонених речовин
У той же час учені попередили: "На жаль, поки отримані тільки дуже орієнтовні дані про їхні можливості в профілактиці онкології. Поки" чудодійний "продукт харчування або таблетка для запобігання раку не знайдені, а вся наявна інформація носить попередній характер".
Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені з'ясували, що препарати проти гіпертонії на основі певних речовин можуть викликати онкологічні захворювання.