''Вони викликають рак'': лікар розвіяв міф про три популярні продукти

48,6 т.
''Вони викликають рак'': лікар розвіяв міф про три популярні продукти

Неймовірно популярне, особливо в новорічні свята, м'ясо-гриль несе небезпеку виникнення раку шлунка. Також надзвичайно небезпечним є цукор і електронні сигарети.

Про це в ефірі ObozTV розповів лікар-нейрохірург, онколог Антон Шкіряк. Він пояснив, що сучасні дослідження давно спростували міф про безпеку цих продуктів.

"Так, чоловікам це страшно навіть чути, але елементи, які з'являються в димі в результаті згорання деревини, всмоктуються безпосередньо в м'ясо і можуть викликати онкологічні процеси, зокрема – рак шлунку", – підкреслив Шкіряк.

Читайте: ''Можна оперувати за лічені хвилини'': медики почали лікувати рак за допомогою уколів

У свою чергу цукор – це той елемент, який живить будь-пухлинний процес, пояснив він. Його надлишок в організмі перетворюється на певну кількість енергії і піде ця енергія в ваше знання англійської мови, в вашу мускульну силу, або в ріст пухлини – ніхто не знає. Тому рівень цукру треба тримати максимально усередненим.

T-Bone

"А коли мені показують: ось, дивися, IQOS я курю, воно тільки нагріває тютюн, тут немає смоли... Друзі! Вже є дослідження, яке довело, що електронні сигарети теж викликають онкологічні процеси. Адже якість тютюну ніяким чином не поліпшилася!" – обурився онколог.

Як повідомляв OBOZREVATEL, МОЗ України склав список корисних порад, які допоможуть уникнути онкологічних захворювань.

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.