Вітамін D для профілактики коронавірусу: дієтолог розповів, скільки та коли вживати

Вітамін D для профілактики коронавірусу: дієтолог розповів, скільки та коли вживати

В Україні частіше хворіють на коронавірус та підлягають госпіталізації з важкими формами COVID-19 ті люди, які мають дефіцит вітамінів в організмі, зокрема вітаміну D.

Про це OBOZREVATEL розповів президент Асоціації дієтологів України, автор національних рекомендацій зі здорового харчування, кандидат медичних наук, доцент Олег Швець.

Дослідження таких українських вчених, як професор Владислав Поворознюк, вказують на те, що майже 90% населення країни мають дефіцит вітаміну D. Особливо його відчувають на собі люди, які живуть у північних регіонах, у холодну пору року між жовтнем та квітнем.

Відео дня

"І тому, наприклад, в такій самій країні як ми, в Канаді, у них на законодавчому рівні прийнято рішення про те, що все молоко збагачено вітаміном D. Тобто не можна знайти в Канаді молока без вітаміну D. У нас цього немає", – сказав Швець.

Зважаючи на це, дієтологи рекомендують українцям вживати вітамін D з жовтня по квітень, навіть якщо вони не здавали аналізи. У такому випадку необхідне середнє дозування – 2000 міжнародних одиниць, а якщо встановлено нестачу вітаміну – 4000.

Як раніше писав OBOZREVATEL, лікарка-травматологиня-ортопединя Ольга Лиморенко розповіла про наслідки дефіциту вітаміну D в організмі. За її словами, він може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки