Роблять зі стерва і тирси: розвінчано міф про український спирт
Міфи про український спирт, який роблять з деревної тирси і стерва – це вигадка. Основною сировиною для виробництва харчового спирту залишається зерно.
Про це в програмі "Бурчук LIVE" на ObozTV розповіла експерт з питань безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко. Вона пояснила, що за страшним словом "ректифікат" насправді ховається ступінь очищення спирту.
"І це не говорить про те, що він повинен обов'язково вироблятися з якоїсь "екзотичної "сировини. Те, що наші спирти нас отруюють через сировину – це перебільшення", – запевнила Сидоренко.
Читайте: Європейські споживачі переходять на нашу горілку
За її словами, спирт можуть виробляти з деревної сировини, але це стосується виключно технічного спирту. І хоча українці п'ють алкоголь, в основі якого може лежати сама різна сировину, але вона в будь-якому випадку харчова.
"Якість скоріше залежить від того, яка вода використовується для підготовки і як часто змінюються фільтри для очищення. Адже часто бувало таке, що запускається новий завод, нові фільтри, технологічна лінія прекрасна і прекрасно очищає спиртні напої високої якості. А потім на експорт йде одна якість, а на внутрішній ринок – інша якість", – підкреслила експерт.
Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні скоро знову подорожчають алкогольні напої. В середньому очікується підвищення ціни на 12%.
Шоу "Бурчук LIVE" дивіться щодня по буднях з 15:30 до 17:30 на ObozTV.