Розвиває 12 типів раку: вчені назвали небезпечне поширене захворювання
Ожиріння значно підсилює ймовірність розвитку 12 типів раку.
До такого висновку прийшли співробітники Світового фонду досліджень на основі вивчення 17 типів онкологічних захворювань у своєї доповіді, передає "24 канал".
У дослідженні брали участь понад 50 мільйонів людей. Як з'ясували вчені, ожиріння підвищує ризик розвитку наступних типів раку: онкологічні захворювання порожнини рота і горла, печінки, шлунка, жовчного міхура, нирок, стравоходу, підшлункової залози, прямої і товстої кишки, яєчників, молочної залози, матки і простати.
Читайте: Світ накриє епідемія раку: вчені знайшли пояснення
Фахівці порекомендували дотримуватися дієти з високим вмістом овочів і фруктів (щодня 400 грамів), бобових і цільнозернових продуктів.
Крім того, продуктами, що підвищують ризик розвитку раку, виявилися: алкоголь, підсолоджені напої, червоне м'ясо, фастфуд і напівфабрикати.
На думку вчених, поживні речовини слід отримувати з їжі, а не через харчові добавки та полівітаміни.
Як повідомлявOBOZREVATEL, вчені знайшли спосіб для лікування раку мозку.