Сприяє переїданню: вчені назвали ще одну небезпеку ожиріння
Надмірна вага може вплинути на смакові рецептори і "притупити" їх. Також вчені довели, що люди з ожирінням отримують більше задоволення від їжі, що ще більше посилює їхню залежність.
До такого висновку прийшли вчені Університету Бінгемтона, пише Daily Mail. Вони відзначили, що раніше появу черевного жиру пов'язували з ослабленим нюхом і смаком, але причини цього залишалися невідомими.
"Дивно, що ми так мало знаємо про те, як на ожиріння впливає смак, оскільки саме він є важливим фактором, що визначає те, що ми вибираємо", – повідомила професор Патріція Ді Лоренцо.
Читайте: Вчені знайшли зброю проти генів ожиріння
Ожиріння прямо впливає на кількість смакових рецепторів, через що і притупляється смакова реакція в мозку людини.
"Сприйняття смаку може привести до переїдання", – наголосили вчені.
Як писав OBOZREVATEL, вчені прийшли до висновку, що важкі форми ожиріння у людей провокує звичайний кімнатний або офісний пил.