Страшні хвороби: вчені вказали на нову небезпеку цукру
Вчені з Колумбійського університету з'ясували, що додавання двох з половиною ложок цукру в чай збільшує ризик розвитку сенильної деменції або хвороби Альцгеймера.
Висновки фахівців були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби із хворобою Альцгеймера в Чикаго, повідомляє Daily Mail.
У дослідженні взяли участь 2226 чоловік, які не мали ознак деменції. Серед добровольців було проведено опитування, в ході якого вони вказували, чи додавали цукор в їжу і в напої та в якому обсязі. При цьому у 429 чоловік протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.
Виявилося, що у людей, які щодня додають 30,3 грами цукру в їжу, ризик сенильної деменції збільшується на 33 відсотки в порівнянні з тими, хто вживає 5,8 грамів цукру в день.
Читайте: Лікарі прирівняли цукор до наркотику
Також вчені показали, що любителі солодких напоїв, в тому числі пуншів і фруктових соків, на 27 відсотків частіше страждають на хворобу Альцгеймера, а ті, хто постійно п'є підсолоджені газовані напої - на 54 відсотки.
Раніше OBOZREVATEL писав, що експерти у царині велнес-харчування в один голос підтримують детокс-дієту, з якої виключено цукор.