Вчені назвали несподівану небезпеку м'яса

22,6 т.
Вчені назвали несподівану небезпеку м'яса

Хімічні речовини, що використовуються при приготуванні м'ясних продуктів, збільшують ризик розвитку маніакального синдрому.

До такого висновку прийшли вчені Університету Джонса Хопкінса, передає MedicalXpress. Під час досліджень, фахівці зібрали дані про стан здоров'я 1101 людини у віці від 18 до 65 років.

Як з'ясувалося, пацієнти з маніакальним синдромом у 3,5 рази частіше вживали в їжу м'ясо, ніж люди без розладу. Водночас вчені не знайшли зв'язку дієти з іншими захворюваннями, такими як біполярні розлади, шизоаффективний психоз або депресія.

Відео дня

Експерименти, проведені на щурах, показали, що додавання нітратів, які використовуються при консервуванні м'ясопродуктів, протягом всього двох тижнів викликають у тварин гіперактивність, характерну для маніакального синдрому.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Супрун розповіла, чим небезпечне м'ясо для здоров'я.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки