Кожен день 3 людей на Землі: медики попередили про нову невиліковну хворобу

35,5 т.
Кожен день 3 людей на Землі: медики попередили про нову невиліковну хворобу

Кожен день троє людей на земній кулі заражаються невиліковним штамом гонореї, який передається статевим шляхом.

Як повідомляє Daily Express, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що інфекція стає стійкою до більш старих і дешевших антибіотиків. "Бактерії, що викликають гонорею, особливо розумні", - сказала доктор наук Теодора Ві, яка очолює відділення репродукції в ВООЗ.

"Кожен раз, коли ми використовуємо новий клас антибіотиків для лікування інфекції, бактерії розвиваються, щоб протистояти їм".

Відео дня

У деяких країнах, особливо в тих, де спостерігається високий рівень доходу населення, де найкраще проводиться епідеміологічний нагляд, - все частіше виявляються випадки зараження гонореєю, які не піддаються лікуванню жодним із відомих антибіотиків.

Читайте: Обережно, гонорея: як лікувати і не хворіти

 "Ці випадки можуть бути просто верхівкою айсберга, оскільки в країнах із низьким доходом, де гонорея більш поширена, відсутні системи діагностики і звітності про невиліковні інфекції", - сказала доктор Ві.

Гонорея - це інфекція, що передається статевим шляхом, яка легко передається людям, які займаються незахищеним сексом.

Як зазначив в ексклюзивному коментарі для читачів "Обозреватель. МедОбоз" лікар Віктор Литвиненко, збудник гонореї є грам-негативний нерухомий диплококк (що складається з двох половинок). "Є він аеробною бактерією. Це - організми, які потребують у вільному молекулярному кисні для процесів синтезу енергії" - зазначив фахівець.

Диплококи мають здатність проникати в пряму кишку, шийку матки і горло або очі, викликаючи неприємні симптоми. Також захворювання може викликати інфекцію в яєчках і передміхуровій залозі, що може призвести до безпліддя.

Національна служба охорони здоров'я Великобританії в своєму повідомленні зазначає: "Типові симптоми гонореї включають густі зелені або жовті виділення з піхви або пеніса, біль під час сечовипускання і (у жінок) кровотеча між періодами". Однак у кожного з десяти інфікованих чоловіків і половини інфікованих жінок ці симптоми не проявляються.

Як повідомлялося, в минулому році медики зазначали, що у Великобританії по всій країні поширений новий потужний високодозонорезістентний штам супергонореі. Штам проявив стійкість до антибіотика азитроміцину. Тому останнім часом медики цій країні частіше покладаються на другий препарат, цефтриаксон, для його лікування.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки