Від раку і кишкових захворювань: названа несподівана користь популярної ягоди
Полуниця є джерелом вітаміну С – всього в 8 ягодах його міститься більше, ніж у цілому апельсині.
Також у цій ягоді є багато інших вітамінів, каротин і фолієва кислота, клітковина і мінерали, повідомила в Instagram дієтолог Світлана Фус.
"Це потужний природний засіб для профілактики серцево-судинних, онкологічних та кишкових захворювань", – повідомила вона.
Дієтолог наголосила, що від полуниці складно погладшати, оскільки в 100 грамах ягоди в середньому міститься 48 ккал.
Читайте: Де в Україні найдорожча і найсмачніша полуниця: названі ціни та регіони
За словами Світлани Фус, полуниця корисна не тільки в свіжому вигляді, але і в замороженому. Зберігаючи у такий спосіб ягоди можна отримувати корисні речовини не тільки влітку, а і взимку.
Як писав OBOZREVATEL, хурма – корисна і смачна ягода, яка має велику кількість мікроелементів, а завдяки великій кількості глюкози і фруктози двома-трьома плодами хурми можна втамувати голод. Однак у неї є і побічні ефекти.