Викликає астму: вчені назвали несподівану шкоду популярної страви

23,6 т.
Викликає астму: вчені назвали несподівану шкоду популярної страви

Вчені з Китаю прийшли до висновку, що часте вживання бургерів значно підвищує ризик виникнення астми.

Для цього достатньо всього трьох і більше гамбургерів на тиждень, пише британський таблоїд The Sun.

Так званий джанк-фуд, а іншими словами - шкідлива їжа, сприяє виникненню різних легеневих захворювань, зокрема і астми, яка нині охопила 5 мільйонів британців.

Читайте: Мити чи не мити? Експерти зруйнували міфи про приготування популярних продуктів

Також це збільшує ризик захворювання на сінну лихоманку та алергічний риніт. А ось інші шкідливі продукти, наприклад, газована вода, не мають такого негативного ефекту.

Група дослідників з Сичуаньського університету вважає, що за останні десятиліття фаст-фуд став важливою складовою раціону, особливо в західних країнах з високим доходом.

"Але це призводить до високого споживання калорій, надмірної ваги та ожиріння у дітей і підлітків", - зазначили вчені.

Також вони заявили, що жирна їжа збільшує запалення дихальних шляхів при астмі. Крім того, споживання фаст-фудів знижує споживання продуктів, багатих захисними поживними речовинами, приміром, фруктів і овочів.

Як писав OBOZREVATEL, складений топ продуктів, які допомагають вилікувати алергію.