ТОП-5 протиалергічних продуктів
Ті, кому дошкуляє алергія, готові на все, аби тільки якнайшвидше позбутися її неприємних симптомів.
І прискорити процес одужання допоможуть невеликі поправки в раціоні. MEDOBOZ склав для вас список найефективніших "антигістамінних" продуктів, вживання яких дозволить викласти протиалергічні ліки зі своєї маст-хев аптечки.
Читайте: Алергія або псевдо: як відрізнити
Лук і петрушка
Цибуля, петрушка, а також перець містять в складі речовину кверцетин. Вона є природньою хімічною речовиною, яка зменшує "реакції гістаміну". Тобто, вживання навіть невеликої порції цих продуктів допомагає зменшити алергічні прояви і уникнути повторних бурхливих реакцій.
Ківі
Ківі, втім, і інші цитрусові, багаті вітаміном С, який також скорочує рівень гістаміну, зменшуючи алергічні прояви.
Тому якщо вам часто дошкуляють алергії, щодня їжте невелику порцію цитрусових. Тільки не перестарайтеся, оскільки в надлишку вітамін С сам по собі може спровокувати зворотну реакцію - стрибок гістаміну.
Ананас
До складу ананаса входить фермент, званий бромелайн. Він сприяє зменшенню подразнень, набряків і запалень при алергічних захворюваннях, таких як кропив'янка, астма тощо.
Читайте: Комаровський розповів, як боротися з алергією
Жирна риба
Тунець, лосось і макрель багаті на омега-3 жирні кислоти. Ці речовини сприяють зменшенню запалень і зниження гостроти алергічних реакцій.
Дослідження показують, що вживання двох порцій риби в тиждень допомагають запобігти появі алергічного риніту і сінної лихоманки.
Кефір
А також йогурт і ряжанка. Всі вони містять пробіотики - "доброзичливі" бактерії, які сприяють нормалізації метаболізму і сприяють зменшенню запалень, а значить і алергій.
Щоб алергії вас турбували якомога рідше або зовсім залишили в спокої, щодня випивайте по склянці кисломолочного продукту.