Які овочі продовжують життя: з'явився перелік
Регулярне вживання трьох порцій овочів підвищує шанс на довголіття.
До такого висновку прийшли американські вчені. Зокрема, за словами наукових фахівців, імовірність довголіття зростає за регулярного вживання моркви, передає "Медікфорум".
Також таким ефектом володіє брокколі. За рахунок високого вмісту кальцію й калію брокколі допомагає зробити кістки скелета міцнішими, а калій необхідний для підтримки здоров'я серця і судин.
Читайте: Рятують від смерті: названі продукти, які продовжують життя
Багато калію містять у собі й помідори — їхнє вживання нормалізує артеріальний тиск, захищає від появи серцевих захворювань.
Крім цього, довголіттю сприяє вживання болгарського перцю — лідера з концентрації вітаміну С. Також фахівці радять для продовження життя їсти баклажани, буряк і кабачки.
Ще один овоч, який допомагає прожити довше, — це капуста. У ній присутня речовина діїндолілметан, що захищає від радіації.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше лікарі назвали десять продуктів, які продовжують життя.