Сире корисніше? З'ясувалася небезпека обробленої їжі

Сире корисніше? З'ясувалася небезпека обробленої їжі

Вживання обробленої їжі сприяє поширенню ожиріння. При цьому свіжі продукти такого ефекту не викликають.

Такими є результати дослідження, яке провели фахівці Національного інституту охорони здоров'я США. У ньому взяли участь 20 осіб, середній вік яких досягав 31 року, повідомляє "Лента.ру".

Протягом двох тижнів кожен доброволець отримував спочатку оброблену їжу, потім переходив на необроблені продукти. Вони приймали їжу три рази на день, пили бутильовану воду і мали доступ до відповідних їх дієті закусок протягом кожного дня.

Відзначається, що оброблена їжа включала у себе сухий сніданок, незбиране молоко з додаванням клітковини, маргарин і маффін. Альтернативна дієта складалася з фруктів, ягід, оливкового масла і грецького йогурту.

Читайте: Українці труять себе їжею: від чого відмовитися і чим замінити

Виявилося, що у перші два тижні добровольці споживали на 508 кілокалорій на день більше, ніж у наступні дні дослідження. Їх вага збільшилася приблизно на кілограм, також спостерігався ріст жирових відкладень.

Однак вживання необробленої їжі протягом такого ж періоду часу повертало показники здоров'я в норму.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дослідження показали, що люди, які візуально оцінюють кількість їжі на тарілці як велику, у наступний прийом їжі їдять менше, бо відчувають себе менш голодними.