Загрожує серйозними проблемами: з чим не можна змішувати алкоголь
Існують продукти, з якими категорично не можна змішувати алкоголь, оскільки це загрожує не тільки болючим похміллям, а й серйозними проблемами зі здоров'ям.
Перелік того, з чим не можна змішувати алкоголь, публікує KitchenMag.
Антибіотики
Якщо вам виписали антибіотики, доведеться твердо сказати будь-якому алкоголю "ні" заради свого ж добра. Вживання алкоголю на тлі прийому будь-яких сильнодіючих антибактеріальних препаратів, по-перше, нейтралізує весь ефект від лікування, а по-друге, згубно позначиться на здоров'ї печінки та інших внутрішніх органів.
Анальгетики
Анальгетики (давньогрецькою ἄλγος означає "біль") - велика група ліків, призначених для зняття больових відчуттів різного ступеня. У цю групу входять: аспірин, парацетамол і всі засоби на основі цих складових (наприклад, жарознижуючі порошки від застуди). Всі ці ліки запивати алкоголем у жодному разі не можна: ви спровокуєте важке ураження печінки, яке негайно відчуєте.
Читайте: Вчені: пити алкоголь щодня - корисно
Заспокійливе і снодійне
Поєднання алкоголь + снодійне може привести до летального результату, незалежно від кількості випитого. Справа в тому, що алкоголь тільки посилює вплив ліків цього спектра на і без того змучений хворобою і ослаблений організм.
У результаті заспокійливі і снодійні препарати гнітюче впливають на центральну нервову систему, що може призвести до ураження дихального центру в мозку і, як наслідок, припинення дихання і зупинці серця.
Засоби для серцево-судинної системи
Алкоголь не слід поєднувати також і з ліками, що впливають на функціонування серцево-судинної системи. Поєднання ліків типу нітрогліцерину або валідолу з алкоголем призводить до різкого падіння тиску, запаморочення і нудоти.
Енергетичні напої
Побічні ефекти подібних коктейлів варіюються від стрибків тиску, спазмів судин головного мозку і судом до ураження печінки.
Солодка і жирна їжа
Алкоголь у поєднанні з солодким, чи то десерти, фрукти або просто солодкі міцні коктейлі, засвоюється і розщеплюється дуже повільно, посилюючи своє токсичну дію на організм. Велике навантаження на печінку і легке отруєння - типові наслідки поєднання солодкого з міцним. Із цієї ж причини не рекомендують закушувати алкогольні напої жирною їжею.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше лікарі назвали нову небезпеку алкоголю.