З'ясувалася нова небезпека цукру: вчені зробили відкриття

33,8 т.
З'ясувалася нова небезпека цукру: вчені зробили відкриття

Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори, пов'язаної з нормальною вагою і здоров'ям.

Про це заявили вчені Єльського університету (США). Відзначається, що мікрофлора кишечника відіграє ключову роль у здоров'ї людини, а її склад залежить від раціону харчування, повідомляє "Лента.ру".

Раніше прийнято було вважати, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Нещодавно було доведено, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.

Читайте: Багато цукру і мало фруктів: що їдять і скільки витрачають на продукти українці

Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на вміст корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей.

Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка Roc (regulator of colonization), необхідного для колонізації бактерії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше з'ясувалося, що одна із форм цукру може сприяти зменшенню пухлин і підвищувати ефективність протиракових препаратів.