З'ясувалася нова небезпека цукру: вчені зробили відкриття
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори, пов'язаної з нормальною вагою і здоров'ям.
Про це заявили вчені Єльського університету (США). Відзначається, що мікрофлора кишечника відіграє ключову роль у здоров'ї людини, а її склад залежить від раціону харчування, повідомляє "Лента.ру".
Раніше прийнято було вважати, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Нещодавно було доведено, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Читайте: Багато цукру і мало фруктів: що їдять і скільки витрачають на продукти українці
Дослідники вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на вміст корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей.
Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка Roc (regulator of colonization), необхідного для колонізації бактерії.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше з'ясувалося, що одна із форм цукру може сприяти зменшенню пухлин і підвищувати ефективність протиракових препаратів.