В чому неймовірна користь літніх ягід

суниці

Починається літній сезон ягід, фруктів та овочів. Вони повинні складати основу нашого раціону. Хочу нагадати: овочів ми повинні з'їдати близько 500 г, фруктів і ягід - близько 300 г. І серед усього розмаїття цих продуктів, раджу вибирати в сезон ті, що вирощені у вашому регіоні. Це гарантія їх свіжості і більшої користі.

Зараз хочу звернути увагу на ті ягоди, сезон яких вже настав.

Суниця. Вона покращує процес травлення, позитивно впливає на кровообіг, стан судин і шкіри. У ній містяться речовини, які мають антиоксидантні і протизапальні властивості. Включіть в харчування 50 - 100 г суниці і ви збагатите свій раціон аскорбіновою і фолієвою кислотами, бета-каротином, калієм, кальцієм та залізом.

Корисні не тільки ягоди суниці, але і листя. Це дійсно натуральні природні ліки

Видео дня

Читайте: Ідеальний десерт для мікрофлори

Порічка (червона і біла смородина). Корисні властивості зумовлені наявністю в великій кількості провітаміну А, необхідного для кісток і хорошого зору, здорового стану волосся, шкіри та імунної системи. Це антиоксидант, який діє проти старіння і відповідає за ріст нових клітин. Інакше кажучи, щоденне вживання кисло-солодких ягід продовжує нашу молодість!

Порічки містять унікальну речовину оксикумарин, який позитивно діє на згортання крові.

Також багато мають в складі заліза, калію та йоду.

Калорійність суниць і порічок приблизно однакова 35 - 38 ккал на 100 г.

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства