Ось чим небезпечні трансжири
Трансжири - це специфічний вид ненасичених жирів, які отримані штучним шляхом. Рідкі рослинні масла в результаті процесу гідрогенізації перетворюються на тверді рослинні жири - маргарини і кулінарні жири. Цей "поліпшений" рослинний жир, дешевий, довго зберігається навіть при кімнатній температурі.
Трансжири мають викривлену молекулярну структуру, нехарактерну для природних сполук. Вбудовуючись в клітини нашого організму, трансжири порушують метаболізм, перешкоджають повноцінному живленню клітин.
Чим так небезпечний холестерин
Про те, що наслідком споживання багатих на трансжири продуктів є додаткові кілограми знають всі. Також добавляється ризик цукрового діабету, інсуліно-резистентність, ризик розвитку новоутворень, хвороб серцево-судинної системи. Вони шкідливі для вагітних і плоду, що розвивається. Трансжири погіршують якість молока у годуючих матерів, при цьому трансжири передаються з молоком матері дитині.
Трансжири присутні в багатьох продуктах швидкого харчування (гамбургери, картопля фрі, хот-доги, піца, вершки для кави, маргарин, чіпси, морозиво, шоколадні вироби, горішки у банках, тощо). Вони відповідають не тільки за „засмічення" артерій. Нові дослідження показують, що вони мають негативний вплив на нашу пам'ять! Трансжири порушують обмін речовин в клітинах мозку.
Скільки трансжирів можна зїдати в день – мінімум і максимум? Будь-яка кількість трансжирів шкідлива для здоров’я. Для них не існує верхніх і нижніх безпечних кордонів.
Будьмо здорові!