Ось чому помідори такі корисні

Ось чому помідори такі корисні

Найбільше нахвалюють помідори італійці та іспанці і пишаються відомою на весь світ лікувально-профілактичною Середземноморською дієтою (Meditteranean Diet).

Якби Джанні Родарі, автор улюбленої казки "Цибуліно" (Чіпполіно) жив у наші дні, то синьйор Помідор був би добрішим, бо, завдяки каротиноїду лікопену, він:

Є природнім фотофільтром, який захищає шкіру та сітківку ока від пошкоджуючої дії УФ-проміння. Це дуже круто, бо пряме сонячне проміння не лише спричинює опіки, але й підвищує ризик раку шкіри.

Читайте:

Чим насправді корисний кавун

Має регенеруючі властивості, тобто прискорює загоєння всіх подряпин, синяків, запалень, ерозій, і бореться із сухістю (шкіра, слизові оболонки).

Видео дня

І є невід'ємною частиною раціону для тих, хто дбає про збереження молодого, свіжого стану шкіри.

Захищає судини та судинки від запалень, старіння, розривів і закупорки холестериновими бляшками. Судини і найдрібніші капіляри пронизують все наше тіло, по них з кров'ю транспортуються всі необхідні для життя речовини.

Сприяє підвищенню фертильності (здатності до запліднення) у чоловіків.

Зменшує ризик від куріння сигарет (порада: кожну невикурену сигарету замінюйте великим помідором, так поступово і кинете курити і станете здоровішим).

Має протизапальну та протиракову дію. Є велика кількість досліджень про антимутагенну (зниження ризику злоякісних перероджень клітин) та антиканцерогенну дію (зниження ризику росту та розповсюдження ракових пухлин) лікопену.

Читайте:

Что готовить и есть в жару

Помідори корисні в будь-якому вигляді, а справжній густий 100% томатний кетчуп - це теж джерело лікопену.

Світ, хоч і далеко не досконалий, все ж рухається в напрямку до кращих змін та досконалості у всьому.

Тому естетика робить життя приємнішим, погодьтеся.

І звичайний томатний сік можна подати так, що він здаватиметься напоєм богів.

Ось чому помідори такі корисні

МІЙ СІК:

- Один жовтий помідор (шкірку ошпарити і зняти).

- Пів червоного болгарського перцю.

- Трошки солі (на кінчику ножа) та чорного перцю.

- Помідор збити в блендері і половину відлити в склянку.

- В іншу половину додати перець і збити ще раз.

В склянку налити пошарово.

Прикрасити базиліком. Гарно, смачно, насичує.

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства