МоваЯзык

/ Блоги - Здорове харчування

Ось чому помідори такі корисні

46.1т

Найбільше нахвалюють помідори італійці та іспанці і пишаються відомою на весь світ лікувально-профілактичною Середземноморською дієтою (Meditteranean Diet).

Якби Джанні Родарі, автор улюбленої казки "Цибуліно" (Чіпполіно) жив у наші дні, то синьйор Помідор був би добрішим, бо, завдяки каротиноїду лікопену, він:

Є природнім фотофільтром, який захищає шкіру та сітківку ока від пошкоджуючої дії УФ-проміння. Це дуже круто, бо пряме сонячне проміння не лише спричинює опіки, але й підвищує ризик раку шкіри.

Чим насправді корисний кавун

Має регенеруючі властивості, тобто прискорює загоєння всіх подряпин, синяків, запалень, ерозій, і бореться із сухістю (шкіра, слизові оболонки).

І є невід'ємною частиною раціону для тих, хто дбає про збереження молодого, свіжого стану шкіри.

Захищає судини та судинки від запалень, старіння, розривів і закупорки холестериновими бляшками. Судини і найдрібніші капіляри пронизують все наше тіло, по них з кров'ю транспортуються всі необхідні для життя речовини.

Сприяє підвищенню фертильності (здатності до запліднення) у чоловіків.

Зменшує ризик від куріння сигарет (порада: кожну невикурену сигарету замінюйте великим помідором, так поступово і кинете курити і станете здоровішим).

Має протизапальну та протиракову дію. Є велика кількість досліджень про антимутагенну (зниження ризику злоякісних перероджень клітин) та антиканцерогенну дію (зниження ризику росту та розповсюдження ракових пухлин) лікопену.

Что готовить и есть в жару

Помідори корисні в будь-якому вигляді, а справжній густий 100% томатний кетчуп - це теж джерело лікопену.

Світ, хоч і далеко не досконалий, все ж рухається в напрямку до кращих змін та досконалості у всьому.

Тому естетика робить життя приємнішим, погодьтеся.

І звичайний томатний сік можна подати так, що він здаватиметься напоєм богів.

Ось чому помідори такі корисні

МІЙ СІК:

- Один жовтий помідор (шкірку ошпарити і зняти).

- Пів червоного болгарського перцю.

- Трошки солі (на кінчику ножа) та чорного перцю.

- Помідор збити в блендері і половину відлити в склянку.

- В іншу половину додати перець і збити ще раз.

В склянку налити пошарово.

Прикрасити базиліком. Гарно, смачно, насичує.

Ми в Telegram! Підписуйся! Читай тільки найкраще!

Читайте всі новини по темі "Жити здорово" на сайті "OBOZREVATEL".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0
Коментарі
0
0
Смішно
0
Цікаво
0
Сумно
0
Треш

Блоги медицини