Дворічна дівчинка з Вінниці стала інвалідом через недбалість лікарів

12,0 т.
Дитина плаче

Дворічній Вероніці Сімченко з Вінниці ампутували руку через неуважність медсестер та лікаря.

Про цей випадок повідомляють "Вести".

Відомо, що дитину на швидкій привезли в чергову лікарню Мурованокуриловецького району під Новий рік із високою температурою і застудою. Стан дівчинки не вдавалося стабілізувати.

Читайте: У Києві швидка їхала 70 хвилин до маленького хлопчика: соцмережі обурені

"Коли ми їхали, температура була 39,5 градусів, у лікарні піднялася до 40. Її поклали в звичайну палату, обтирали оцтом. Потім у доньки почалися судоми, її забрали в реанімацію, а мене туди не пустили. У районній лікарні мені її віддали загорнутою, сказали в дорозі не розгортати. Уже в обласній лікарі повідомили, що у дитини відмирає права рука і її потрібно ампутувати", – розповіла мама Вероніки.

Видео дня

Попередня причина травми руки – неправильно або надовго накладений джгут. Винні в цьому співробітники районної лікарні.

Читайте: Соцмережу обурив інцидент з дитиною в лікарні під Києвом

"Можливо, це був тромбоз, не пов'язаний із медичними маніпуляціями. Але до цієї руці була підключена система для крапельниці. Співробітники повинні були побачити, коли це ускладнення почало розвиватися. Чергували дві медсестри, вони не визнають своєї провини", – прокоментував ситуацію головний лікар районної лікарні Мирослав Олійник.

Відомо, що обох медсестер уже звільнили, а чергового лікаря усунули і виписали догану. Чи подавати на лікарню в суд, батьки дівчинки поки не вирішили.

Як повідомляв "Обозреватель", через недбальство лікаря жителька України ледь не втратила дитину.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства