"Їй було плювати": через недбальство лікаря жителька України ледь не втратила дитину

8,8 т.
Вагітна жінка

Через анемію, яку "не помітила" лікарка, Катерина могла втратити дитину.

Про це повідомляє "Знай".

За словами жінки, вона стала на облік лікарів на ранньому терміні вагітності. А останній візит до лікаря ледь не призвів до нещасного випадку.

Читайте: Лікарська халатність: адвокат порадив, як захистити дитину у школі

"Лікар направила на аналізи, результати яких прокоментувала скупо: "Практично норма". Вона постійно щось писала, відповідала на телефонні дзвінки, проте на скарги реагувала – радила більше гуляти. Коли ж прийшов час оформлювати декретну відпустку, раптом спохопилася: я давно не здавала аналіз крові. Отримані дані приголомшили і лікаря, і мене – гемоглобін був критично низьким. Чому цей показник такий важливий, лікар пояснювати не стала і доправила мене до стаціонару", – розповіла Катерина.

Видео дня

Від хвилювання у вагітної українки почалися перейми і її терміново госпіталізували.

"Мені пощастило: лікар стаціонару зробила все, щоб зберегти вагітність, пояснила, чому анемію лікувати потрібно терміново – низький гемоглобін несе серйозну небезпеку при пологах", – зазначила Катерина.

"Водночас стало зрозуміло, що ми ризикували усім. Велика удача зустріти фахівця, якому не наплювати", – резюмував чоловік Каті.

Читайте: "Доктор Хаус є тільки на ТБ": у Львові через недбалість лікарів помер відомий ресторатор

Недбальство лікарів – не єдина з причин, чому жінки відмовляються народжувати в Україні. Некоректна поведінка медиків та низка недоліків у роботі лікарів теж сприяють тому, що більшість вагітних планують народжувати дітей за кордоном.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як вагітність впливає на мозок жінки.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства